wróć do tematów forum

życie na socjalu

Komentarz

janeczka 07-03-2011 godz 17:01

bez ślubu(tzw.konkubinat),jako samotna matka,z pogardą dla wszelkiej pracy,wypasiona komóra,modne ciuchy,darmowe żarcie,zasiłki,pomoc społeczn,darmowe obiady w szkole,ciuchy dla dzieci,wyprawki do szkoły,na wakacje,na święta,szlifowanie bruków,świerze powietrze,ploty.Praca za 1 tys. m-nie,wstawać o piątej rano,pracować osiem godzin,padać na pysk,nerwica,za dużo na socjal,za mało na życie ................

2.

socjalizm, powiedz to tym żydowskim złodziejom w rządzie!

mieszkaniec 2011-03-07 19:50:48

3.

A do tego wszystkiego w nowej Gazecie Reszelskiej jest wywiad z Burmistrzem, który mówi o budowaniu w Reszlu przez Gminę mieszkań ! To znaczy, że my, mieszkańcy, mamy się z naszych ciężko zarobionych pieniędzy (podatki) złożyć na wybudowanie komuś mieszkania ? Czyli ci wszyscy, których nie stać na zakup mieszkania lub wzięcie kredytu mieszkaniowego, za to mają mnóstwo dzieci i żyją z socjalu, zamieszkają w nowiutkich mieszkaniach, czy tak ? Czy Reszel to jest jakaś Warszawa, Wrocław albo Kraków, że stać nas na rozdawanie mieszkań ? Ale zaraz, zaraz, w Warszawie też gmina nie buduje mieszkań, a ja mam komuś sfinansować mieszkanie w biednym Reszlu ? Mnie nie stać na to i lepiej żeby Burmistrz pomyślał o wydawaniu gminnych pieniędzy na inwestycje, które posłużą wszystkim mieszkańcom a nie grube setki tysięcy dla kilku osób.

maja 2011-03-08 09:36:43

4.

Pomyśl Matole, zanim zaczniesz rzucać żydami na prawo i lewo, wstyd mi za antysemickich rodaków, chlubiących się miłosierdziem Boga. Do kościółka w niedzielę, a potem wyzywać żydów i innych, którzy nie myślą jak Ty. Hipokryzja.

solid_strikes_again 2011-03-08 09:58:33

Komentarz

wróć do tematów forum

Pudełka na torty - klucz do bezpiecznego transportu i eleganckiej prezentacji wypieków

Każdy, kto kiedykolwiek próbował przewieźć tort na przyjęcie, wie, że nie jest to zadanie łatwe. Nawet najstaranniej przygotowany wypiek może ulec uszkodzeniu podczas transportu, jeśli nie zastosujemy odpowiedniego opakowania. Pudełka na torty pełnią tutaj kluczową rolę – chronią kremowe warstwy, delikatne dekoracje i strukturę ciasta przed przypadkowym zgnieceniem, przesunięciem czy wilgocią.

wiecej...

Reklama