wróć do tematów forum

sklep rybny

Komentarz

Grażynka 05-03-2012 godz 14:12

Co sądzicie o obsłudze w sklepie rybnym?Powiem szczerze ,ze swojego czasu bardzo często robiłam tam zakupy,ale od kiedy jest nowa Pani ekspedientka i nie mowa tu o Pani Ewie bo to bardzo przesympatyczna i miła kobieta,ale nowa pracownica P.Emilia,moim zdaniem po prostu działa na nie korzyść sklepu,sama jej mina i ton w jaki się zwraca do klienta oraz obsługa ma wiele do życzenia.Teraz rzadziej chodze tam po zakupy i jestem szcześliwa gdy widze Panią Ewe za ladą.

1.

kup co ci trzeba i spieprzaj ze sklepu nie na ploty sie szykujesz ze sklepową ewą

gfdfsd 2012-03-05 14:39:22

2.

O proszę obrońca uciśnionych!Może i dażysz sypatią P.ęmile?Ja podpisuje się pod Panią Grażynką. Nie no wszyscy ją lubią haha...

sonia 2012-03-05 15:30:40

3.

A kupuje i uciekam,a P.Ewy nie znam na tyle zeby z nią plotkować. Po prostu wyrażam swoją opinie chyba po to jest to forum.

Grażynka 2012-03-05 15:38:08

4.

Nie ma to jak kultura osobista.Najlepiej nawypisywać przekleństw.Szkoda słów.

lol 2012-03-05 16:27:02

5.

widać od razu co to za typ z tej grażynki skoro obgaduje tu bo tu co pisze o emili to nie obgadywanie? co ta grazynka szuka w sklepie? jak cos kupi to ze sklepu ma wyjść a nie gadac i plotkowac

bolo 2012-03-05 17:59:20

7.

@ja - przecież w sklepie uwagi nie zwróci, bo następnym razem dostanie nieświeżą rybę/mięso/cokolwiek. Ale na forum poszczekać może...

no-one 2012-03-05 21:02:14

8.

Dla mnie też w większości sklepów jest miła obsługa. Dużo zależy od klientów:)

leo 2012-03-05 21:04:08

9.

Dużo zależy od klienta,to prawda,ale sprzedawca ma obowiązek normalnie podejść do kienta,tak szkoli się sprzedawców.Ja uważam,że są w Reszlu sklepy do których juz nigdy nie zajrzę,szczególnie Pelcowizna(kiedy stoisz w kolejce to czujesz jak Cie obgadują),ale są i takie do których zawsze chętnie zaglądam.

dick 2012-03-05 22:02:33

10.

a o ełckim sklepie co powiecie? mi ta stara sklepowa? mi to jak żydówka handluje

bolo 2012-03-06 12:27:06

11.

w ełckim to naprawde zbyt naciskaja 'A MOZE TO A TO,TO DOBRE MAMY'az nie chce sie wchodzic tam ale czasami trzeba!niestety!w Pelciwiznie była taka starsza pani na kasie z trwała na glowie,nie raz mialem jej ochote pojechac bo stała jakby za kare tam,ani prosze ani dziekuje i krzywo sie tylko patrzyla na wszystkich.wogole w tym reszlu duzo ponurych ludzi mieszka.

rewiu 2012-03-06 12:46:45

12.

To prawda,że w Ełckim wciskaja towar,a mało tego często nie świeży.Ja już tam nie zaglądam.Kiedys miałam taka sytuację,że weszłam do Pelcowizny,a tam kolejka jak stąd do Warszawy przy kasie jedna sprzedawczyni.Reszta siedziała w kucki pod regałem i sobie debatowały,kto jak wyglada(celowo podsłuchałm).Ale za to lubie Sklep Kosmetyczny Pana Majchrzaka.Sklep ok i sprzedawca profesjonalny ;)

ninka 2012-03-06 13:14:27

13.

ta pani z pelcowizny z trwałą rybą pachniała niewiem jaką szczupakiem czy makrelą

monia@wp.pl 2012-03-06 13:53:59

14.

A mi w pamięci utkwiła sprzedawczyni z Pelcowizny,szczupła,wysoka,czarne włosy.Jej cecha była powolność.Kiedy obsługiwała kienta to w między czasie mozna było wyjść na piwo i wrócic,a miejsce w kolejce bylo by nadal zarezerwowane.

mim 2012-03-06 18:40:03

15.

W sklepie rybnym nie ma nieświeżych ryb ani innego towaru wszystko na bieżąco jest przeglądane .Nikt tam nie myje wędliny jest pełna kultura nawet P.Emilki dziewczyna fajna a chyba nie musi na widok klienta szeroko się uśmiechać zapewne jak klient do sprzedawcy tak i sprzedawca do klienta ciekawe czy wszyscy kupujący są mili. Każdy patrzy na sprzedawców a my kupujący ? Każdemu coś się nie podoba ,nie podoba sie rybny idĽ dalej w Ełckim kupuj ryby albo w PelcowiĽnie a jak nie do jeziora nad morze gdziekolwiek. I to własnie cały Reszel wszystko złe i be a czy my sami jesteśmy w porzadku nie tylko do innych ale nawet do samych siebie ?

Majka 2012-03-09 05:34:04

16.

Drogie Panie, Szanowni Panowie z Forum. Po pierwsze: ta "starsza" Pani z Pelcowizny nie ma trwałej. To są jej naturalne włosy, bo akurat miałam przyjemność ją poznać, doprawdy bardzo miła i nie przypominam sobie, żeby śmierdziała rybą. Po drugie: Sama kiedyś tam pracowałam i wiem, jak bardzo męcząca jest to praca(kiedy się stoi 8 godzin dziennie!). A wszystkim się wydaje, że ich życie to dramatyczna walka o byt i z tej racji powinno się im dywany pod nogi kłaść. WeĽcie się trochę zastanówcie i nie żądajcie czegoś, czego sami nie umiecie dać. Amen.

Życzliwa 2012-03-09 18:22:57

17.

Droga Pani "Życzliwa",każdy z nas pracuje i każdy z nas ma męczącą pracę.Nikt nam pensji za darmo nie daje.Jeśli relacja miedzy sprzedawca,a kupujacym jest ok,więc jest dobrze,ale jak się przychodzi do Pelcowizny i słyszy sie jak się jest obmawianym przez sprzdawczynie,to,az człowiekowi się nie dobrze robi.Nie wszyscy jesteśmy :kryształowi",ale nalezy umieć się zachować i jeśli to obmawianie to nieustanna część życia sprzedawczyń,to niech robią to tak,aby kienci tego nie słyszeli.

motyl 2012-03-11 22:36:54

18.

Typowa wiocha!!!!!Nic tylko obgadac.A ty droga pani MOTYL widać jak jestes zapracowana.Czyżby nie przyjęli cie do PELCOWIZNY???????????

karol 2012-03-12 10:04:15

19.

Droga pani MOTYL. Wydaje mi się, że generalizowanie nie jest najlepszą metodą do przekonywania o swojej racji. Otóż mam podejrzenie, które wręcz graniczy z pewnością, że NIE WSZYSTKIE sprzedawczynie supermarketów trudnią się plotkowaniem. W każdym zawodzie (lekarze, sprzedawcy, kierowcy) zdarzają się dobrzy ludzie i - ujmijmy to tak - "czarne owieczki", nie skore do pracy. Żywię nadzieję, że nie miała pani na myśli wszystkich pracowników w/w sklepu. Jeżeli chodzi o panie kasjerki, to są one w największej mierze narażone na stres,pracują fizycznie i umysłowo 8 godzin, 5 dni w tygodniu i w weekendy, liczą ogromne pieniądze, z których są rozliczane. Uwierz, że nie każdy by tak mógł. Wiesz, ja też ciężko pracuję i mimo to jestem w stanie zrozumieć i uszanować pracę tych ludzi, tym bardziej kobiet, które po powrocie do domu są jeszcze żonami i matkami. Wiesz, mam wrażenie, że akurat panie na kasie NIE MAJˇ CZASU ANI FIZYCZNEJ MOŻLIWO¦CI do obgadywania klientów. Primo: jednocześnie wbijając na kasę produkty, nie mają na to czasu. Secundo: na stanowisku kasjerskim przebywają przeważnie same, konwersacja na taką odległość nie jest możliwa :-) Nie znam osobiście pań pracujących w PelcowiĽnie, do obsługi nie mam zastrzeżeń. Bez sztucznego dzień dobry i zapraszamy ponownie jak w Biedronce, ale sprawnie również miło, profesjonalnie i dyskretnie. Panie widać, że nie pracują tu od wczoraj, to dobrze, mają doświadczenie, pewnie przywiązane są do firmy. Więc, drogi motylu - argument conajmniej nie trafiony. A twoich 40 wpisów tej samej treści i tak niczego tu nie zmieni. Pozdrawiam.

reszelanin 2012-03-13 13:41:44

20.

Moje kwalifikacje zawodowe nie dają mi predyspozycji do pracy jako sprzedawca,w zwiazku z czym zajmuję się zupełnie czym innym i o pracę w Pelcowiznie nie mialam potrzeby sie starac.A jak się prowadzi wlasny biznes,to jest tez czas na korzystanie z internetu panie Karolu.Jeśli chodzi o sprzedawczynie z Pelcowizny,to oczywiście,że nie mam tu wszystkich sprzedawczyń na myśli.A jeśli chodzi o plotkowanie,to nie robią tego przy kasie,przecież to logiczne.Na takim sklepie na jednej zmianie jest kilka sprzedawczyń i nie wszystkie w jednym czasie obslugują klientow.Przedstawiam tu obraz jaki kilka krotnie zauważyłam.Nie chodzi o to,aby panie z Pelcowizny rozwijaly nam czerwone dywany i "czapkowaly".Oczywiście wszyscy dziś plotkuja,ale zostane przy swoim,ze mozna to robic bardziej dyskretnie.A te 40 wpisów,to problem z internetem,a nie zamierzony cel.

motyl 2012-03-16 13:40:25

Komentarz

wróć do tematów forum

Pudełka na torty - klucz do bezpiecznego transportu i eleganckiej prezentacji wypieków

Każdy, kto kiedykolwiek próbował przewieźć tort na przyjęcie, wie, że nie jest to zadanie łatwe. Nawet najstaranniej przygotowany wypiek może ulec uszkodzeniu podczas transportu, jeśli nie zastosujemy odpowiedniego opakowania. Pudełka na torty pełnią tutaj kluczową rolę – chronią kremowe warstwy, delikatne dekoracje i strukturę ciasta przed przypadkowym zgnieceniem, przesunięciem czy wilgocią.

wiecej...

Reklama

Mąka chlebowaMeble