wróć do tematów forum

sesja 30-06-2011

Komentarz

stara księgowa 01-07-2011 godz 10:11

Na sesji Rady Miasta Reszel w dniu 30-06-2010 Pan Radny Koniuszek obraził swoją wypowiedzią księgowe PWiK sławami: " powiedziano mu, że nowa księgowa jest tak słaba,że stara musi jej pomagać" a mnie Panie Radny Koniuszek powiedziano, że Pan w domu pędzi bimber i pod wpływem alkoholu bierze udział w posiedzeniach Rady. Reasumując ani Pan nie był w PWIK i nie zapoznał się z tym co poszczególne osoby robią , ani ja nie byłam u Pana w domu i też nie wiem co Pan robi. Uważam że plotki , pomówienia czy inne tego typu utarczki słowne nie powinny mieć miejsca , tylko rzetelne informacje , cyfry, przepisy powinny być poruszane na forum publicznym. Bardzo się dziwię że Przewodnicząca Rady Miejskiej pozwala na plotkarskie wypowiedzi. W dalszym rozumowaniu Pana Radnego odnoszę wrażenie każdy powinien być na swoim miejscu czyli: że emeryci na emeryturę, renciści na rentę, wariaci do wariatkowa , alkoholicy na odwyk, nieudacznicy pod most. Amen. STARA KSIĘGOWA.

1.

Popieram wypowiedĽ przedmówczyni:"emeryci na emeryturę, renciści na rentę, wariaci do wariatkowa , alkoholicy na odwyk, nieudacznicy pod most"

czyt 2011-07-01 10:51:36

2.

Gdyby wszyscy to poparli, to trzeba by było zrobić nowe wybory samorządowe, bo zabrakłoby kilku włodarzy z ratusza.

gość 2011-07-01 11:00:06

3.

Poszliby na odwyk? Co racja to racja. Nie wiem skąd niektórzy w ogóle wzięli się w radzie. Rzecz jasna, ktoś na nich głosował. Pewnie ci z wariatkowa...

abc 2011-07-01 13:45:26

4.

Jeżeli ktoś wie, to niech napisze kto przyczynił się do takiego stanu rzeczy.Kto tak głosował???

sanczo 2011-07-01 15:38:46

5.

A czy to prawda, ze na tej sesji połączono Wodociągi z ZUK?

ciekawski 2011-07-02 11:58:57

6.

Przecież ludzie tak chcieli,żeby wrócić do tego co było wcześniej.Już niedługo powstaną PGR-y.Będzie jak dawniej.

lina 2011-07-02 12:51:19

7.

Na ostatnim posiedzeniu Rady miasta i Gminy w Reszlu, podjęto uchwałę o połączeniu spółek Wodociągów i Kanalizacji z spółką Usług Komunalnych.Z tego co mi wiadomo spółki te mają się dobrze-nie są zadłużone.W sumie zatrudniają 46 osób. Pan burmistrz szukając oszczędności zamierza je połączyć w jedną spółkę, zwalniając 11 osób.Władz naszego miasta nie obchodzi jak będą żyły te rodziny,które stracą pracę, i tak jest trudno związać koniec z końcem przy zarobkach w naszym mieście.Jeżeli Pan burmistrz tak bardzo szuka oszczędności niech zacznie od siebie,czyli uszczupli kadrę pracowników ratusza o 11 osób.Myślę , że najważniejszy jest człowiek, a nie rachunek ekonomiczny.Kto na niego głosował??? dzięki Bogu nie ja.Do zobaczenia na forum.Z pozdrowieniami obserwator życia publicznego.

powazny 2011-07-03 14:49:18

8.

Popieram reformy.Przerost administracji obciąża całą społeczność gminy.Nie tędy droga do walki z bezrobociem.Gratuluję odwagi p.Burmistrzowi i Radnym.Życzę sukcesów.

beata 2011-07-03 16:12:08

9.

Tu nie chodzi o rachunek ekonomiczny, bo taki nie został przeprowadzony. Po takich zmianach, o ile będzie tańsza woda, nie wiadomo? Ale łącząc spółki można zwolnić osoby politycznie niepoprawne, a wolne stanowisko obsadzić osobą wielce zasłużoną. To nie reformy i nie odwaga, tylko...A gdzie jest realizacja 20 punktu Programu KWW Marka Janiszewskiego, który brzmiał "Zdecydowanie skuteczniejsze pozyskiwanie środków unijnych do realizacji podejmowanych w gminie zadań" Czy w ogóle jakiekolwiek środki z zewnątrz zostały pozyskane? Jak do tej pory żaden z punktów programu nie został zrealizowany i nawet na to się nie zanosi.

bruk 2011-07-03 17:46:19

10.

O przepraszam obiecali ,że zlikwidują scenę przy Ratuszu i to zrobili.Teraz będziemy świętować między chlewkami ,śmieciarami i samochodami do świadczenia usług publicznych.Będziemy siedzieć na bujających się krzesełkach(ławek brak). KPINA LUDZIE KPINA z Nas.

aaa 2011-07-03 21:29:17

11.

oszczędności, to dlaczego nowi pracownicy sa zatrudniani?dlsaczego jeden traci prace a drugi ja dostaje?

basia 2011-07-04 14:53:28

12.

Droga Pani Beato! Ja też popieram reformy i uważam , że należy walczyć z przerostem w administracji.Tylko, że zwolnienia w firmach wodociągi i zuk, które zostaną połączone to nie będzie walka z przerostem w administracji.Zwolnienia będą dotyczyły głównie robotników,którzy wypracowują zyski dla gminy.Pisze Pani,że nie tędy droga do walki z bezrobociem, utrzymując dwie niezależne spółki.Droga o której Pani pisze dotyczy oczywiście przerostu w administracji, zaczyna się w ratuszu. Nikt z nas nie chce, by Polska stała się drugą Grecją ale my nie żyjemy ponad stan.Nasza gmina jest w dobrej sytuacji ekonomicznej i nie jest zadłużona dzięki poprzedniemu burmistrzowi.Droga Pani , reformy powinny być dla człowieka, a nie odwrotnie.Rządzić to znaczy służyć ludziom, zwłaszcza biednym, a nie zwalniać ich z pracy wysyłając na kuroniówkę z której nie można przeżyć. Z poważaniem Obserwator Życia Publicznego.

powazny 2011-07-04 16:54:42

13.

Droga Pani Beato! Ja też popieram reformy i uważam , że należy walczyć z przerostem w administracji.Tylko, że zwolnienia w firmach wodociągi i zuk, które zostaną połączone to nie będzie walka z przerostem w administracji.Zwolnienia będą dotyczyły głównie robotników,którzy wypracowują zyski dla gminy.Pisze Pani,że nie tędy droga do walki z bezrobociem, utrzymując dwie niezależne spółki.Droga o której Pani pisze dotyczy oczywiście przerostu w administracji, zaczyna się w ratuszu. Nikt z nas nie chce, by Polska stała się drugą Grecją ale my nie żyjemy ponad stan.Nasza gmina jest w dobrej sytuacji ekonomicznej i nie jest zadłużona dzięki poprzedniemu burmistrzowi.Droga Pani , reformy powinny być dla człowieka, a nie odwrotnie.Rządzić to znaczy służyć ludziom, zwłaszcza biednym, a nie zwalniać ich z pracy wysyłając na kuroniówkę z której nie można przeżyć. Z poważaniem Obserwator Życia Publicznego.

powazny 2011-07-04 17:03:29

14.

Dobre! Kiedyś z MPGK I M utworzono kilka zakładów, a teraz odwrotnie. Wtedy też były zwolnienia i nikt się nie przejmował, że nie ma dla nich pracy, dlaczego teraz miało by być inaczej? Jedno z praw Darwina mówi: narząd nie używany uwstecznia się lub zanika. Cóż! Prawo natury jest bolesne! pzdr. Mam się na szczęście dobrze, ale to zawdzięczam wyłącznie sobie.

barba 2011-07-05 20:02:17

15.

Byłem na sesji chcecie wiedzieć kto głosował za połączeniem spółek? ależ proszę bardzo:Oto Oni:Nieradko,Kwiatkowski,Koniuszek,Macełko Pikulski.Konopnicka,Subocz,Pyrzak,Jaruga.

janko 2011-07-08 23:37:45

Komentarz

wróć do tematów forum

Pudełka na torty - klucz do bezpiecznego transportu i eleganckiej prezentacji wypieków

Każdy, kto kiedykolwiek próbował przewieźć tort na przyjęcie, wie, że nie jest to zadanie łatwe. Nawet najstaranniej przygotowany wypiek może ulec uszkodzeniu podczas transportu, jeśli nie zastosujemy odpowiedniego opakowania. Pudełka na torty pełnią tutaj kluczową rolę – chronią kremowe warstwy, delikatne dekoracje i strukturę ciasta przed przypadkowym zgnieceniem, przesunięciem czy wilgocią.

wiecej...

Reklama