Notacje 05-10-2022 godz 17:54
Szanowni Państwo, jesień to czas wspomnień. Chciałabym zaprosić Was do powspominania barwnych mieszkańców i mieszkanek Reszla. Nie chodzi tylko o osoby znane/publiczne. Powspominajmy takie , które swą nietuzinkowością zapisały się w naszej pamięci. Np. takie jak np. Pani Warszawianka Ciepłej jesieni nam życzę.
1.
Jak dobrze pamiętam nazwisko Pani Dembowska czyli "Świeżusia". Pani Guzmańska.
x-man 2022-10-05 20:01:55
2.
U Pani Warszawianki jako dziecko kupowałam wielkie krówki na sztuki. I lizaki „kogutki”. Był jeszcze sklep z różnymi drobiazgami i miła Pani za ladą. I Pan w księgarni , który traktował mnie jak dorosłą osobę i pozwalał oglądać dorosłe książki . Szkoda by o nich i wielu innych ciekawych mieszkańców Reszla zapomniano.
Notacje 2022-10-06 08:19:14
3.
Jest kilka nietuzinkowych osób w Reszlu ale lepiej nie wkładać kija w mrowisko.
Maurycy 2022-10-07 01:09:03
4.
Mieczysław Opechowski aka nożownik . Nie owijał w bawełnę i nie mówił że chce na bułkę . Po prostu podchodził i prosił 2 zł do pryty . Dobry człowieczyna
kuba 2022-10-07 13:01:51
5.
Piekarnia Reszelanka Państwa Wiśniewskich. Najlepszy chleb jaki jadłem i przemiła obsługa. Smaku rogali z tamtej piekarni nie zapomnę nigdy.
Piotr 2022-10-10 08:29:11
6.
@Piotr - I bułki z dżemem i chałki. Byłem jeszcze gówniarzem, ale doskonale je pamiętam. I ta Pani zawsze na liczydle liczyła :)
Redneck 2022-10-10 14:33:08
7.
A bar mleczny ktoś z Was pamięta? Mieścił się gdzie teraz Cris. Dobre jedzenie było :) Obok gdzie teraz Wacek, to warzywniak był. Tam gdzie Feniks, to był zabawkowy. Wiele można powspominać. Nabiałowy, ZURiT, elektryczny, masarnia, Modna Pani etc.
x-man 2022-10-10 19:48:17

Wozidła marki Thwaites od lat cieszą się świetną opinią na budowach - są zwrotne, solidne i dobrze znoszą intensywną eksploatację. Ale nawet najlepsza maszyna potrzebuje regularnej obsługi. Dobór odpowiednich filtrów, pasków oraz olejów to coś, co realnie wpływa na żywotność sprzętu, jego osiągi i… spokój operatora. Poniżej krok po kroku wyjaśniamy, jak podejść do tematu rozsądnie.
wiecej...Reklama