wróć do tematów forum

Reszelacy

Komentarz

Michałko 03-05-2011 godz 19:56

Czasami jest tak, że żyjąc obok siebie nawet się nie znamy, a gdzieś np. w Gdańsku przypadkowe spotkanie sprawia, że czujemy się bliskimi sąsiadami i "gęba się śmieje. Czy to magia Reszla? A może tylko mi się tak wydaje, że Reszel to takie małe nasze podwórko. Niech ktoś o nim coś złego powie tobyśmy go "zjedli". Hm. Co nieprawda?

1.

prawda, ja byłam samotna w Gdańsku, i tak sie włóczyłam bez celu po tym mieście a jak Reszelaka spotkałam w Gdańsku to mi się Gęba uśmiechnęła i od razu lżej na duszy się zrobiło teraz spotykamy sie z grupka osób mieszkających w Gdańsku a pochodzących z Reszla.

2011-05-03 20:41:16

2.

Myślę, że uczucia, które nami targają w chwili ujrzenia reszelaka to wynik poczucia anonimowości, które ma wydĽwięk absolutnie pejoratywny. W Reszlu trzeba się mocno nagimnastykować, ażeby przejść przez miasto i nie odezwać się ani słowem do człowieka. W dużym mieście to pozdrowienie, czy chociażby krótka rozmowa są niezwykłą rzadkością. Stąd też nasza ciepła reakcja na widok znajomej twarzy. Swoją drogą to niezwykle sympatyczny ludzki odruch ;) Przesyłam uśmiechy z Trójmiasta!

mariajanion 2011-05-05 17:00:48

3.

Za każdym razem gdy wracam z Trójmiasta, utwierdzam się w przekonaniu jak piękny i wyjątkowy jest nasz Reszel ;-)Nie możemy narzekać- przecież wszędzie są problemy, ale w Reszlu można od nich odetchnąć i przemyśleć bez zgiełku i hałasu ;-) Pozdrawiam!

wb 2011-05-06 02:09:04

4.

Pozdrawiam wszystkich trójmieściaków z Reszla. Nie zapomnijcie ze jest jeszcze tzw małe trójmiasto przy tym duzym tj, Reda, Rumia, Wejherowo. Adam z Rumii/Reszla

Kornel 2011-05-09 14:25:15

5.

Wręcz przeciwnie! Mam znajomego który mieszkał czas temu jakiś w tej prowincjonalnej dziurze jakim jest nasze miasto. Dziś mieszka w trójmieście, ma trzy renomowane restauracje ożenił się z dziewczyną ze stanów (polką) i ani razu przez niemal 10 lat nie przywiózł jej do Reszla. Czasami widujemy się w Sopocie i pomimo tego że poznaliśmy się w "naszej prowincjonalnej dziurze" to jednak nigdy o niej nie rozmawiamy-szkoda czasu.

Kasia 2011-09-23 05:50:25

Komentarz

wróć do tematów forum

Pudełka na torty - klucz do bezpiecznego transportu i eleganckiej prezentacji wypieków

Każdy, kto kiedykolwiek próbował przewieźć tort na przyjęcie, wie, że nie jest to zadanie łatwe. Nawet najstaranniej przygotowany wypiek może ulec uszkodzeniu podczas transportu, jeśli nie zastosujemy odpowiedniego opakowania. Pudełka na torty pełnią tutaj kluczową rolę – chronią kremowe warstwy, delikatne dekoracje i strukturę ciasta przed przypadkowym zgnieceniem, przesunięciem czy wilgocią.

wiecej...

Reklama