wróć do tematów forum

Psy biegające bezpańsko

Komentarz

Katarzyna.k. 09-08-2022 godz 07:56

Czy jest jakaś siła, która zrobi porządek z biegającymi luzem psami? Kundelek ze spichrzowej i dwa czarne ze słowiańskiej - tylko czekać aż stanie się tragedia. Psy rzucają się na przechodniów. Nabiorą psów a później zadbać o nie to już problem. Straż miejska proszę o skuteczną interwencję odnośnie psa państwa K. ze spichrzowej, pies jest agresywny i stwarza zagrożenie. Codziennie po godzinie 16 (koniec pracy straży miejskiej) pies lata luzem zaczepia groźnie przechodniów.

1.

Potwierdzam komentarz powyżej. Sama zgłaszałam kilkakrotnie sprawę do Straży Miejskiej- zostałam zaatakowana przez psa Pani ze Spichrzowej będąc na spacerze ze swoim psem- oczywiście mój był na smyczy. Pies ze Spichrzowej rzucił się na nas i tylko szybka reakcja męża zapobiegła tragedii, nie chcę myśleć jak dziecko by w tej sytuacji sobie poradziło. Pies biega po południu i weekendy, warczy i rzuca się na inne psy, brudzi na trawniki z kwiatami w których później pracownicy interwencyjni pielęgnując kwiaty grzebią się w psich odchodach. Nabiorą psów, ale później wyprowadzać na spacer i sprzątać po nich to już trudność. Nie rozumiem jak można wypuścić psa i niech sobie biega gdzie chce i brudzi gdzie chce...

Jola 2022-08-09 09:58:27

2.

Też potwierdzam, ten pies biega iluzem o każdej porze dnia, jest agresywny do innych psów. Jak się pojawia w zasięgu wzroku, od razu biorę swojego na ręce. Czas zrobić z tym porządek, zanim coś się stanie. Te dwa psy na Słowiańskiej, nieduże, ale też są niezbyt przewidywalne. Jak nie działają upomnienia, to odłowić i przekazać do schroniska, a kosztami utrzymania obciążyć właścicieli. Może to ich nauczy odpowiedzialności. Kwestia brudzenia przez takie psy i zalegania wszędzie psich odchodów, to inna kwestia. Może właściciele tych luzem biegających powinni dostać karę w postaci nakazu sprzątnięcia wszystkiego w mieście z chodników i trawników.

patka 2022-08-09 10:42:45

3.

No akurat z tego co wiem to nie jest pies państwa K tylko państwa Ż że spichrzowej więc może czas najwyższy wziąć sprawy w swoje ręce i zgłosić to gdzieś bo już niejednokrotnie ten pies że spichrzowej rzucał się do nogi dla ludzi a nawet dzieci

Nieinteresujsie 2022-08-09 15:33:57

4.

Ha ha śmiechu warte pies państwa Ż jest biały a nie czarny i nigdy w centrum miasta nie był ...a Państwo K to niech zajmą się swoim brudem a nie kogoś ....straż miejska to już nawet zgłoszeń nie przyjmuje na typowego Reksia bo z nimi nie ma gadania "Pies jest po to że ma biegać"i tyle w temacie i wes tu zgłaszaj !

Maciek 2022-08-09 19:36:11

5.

To ciekawe bo ja widzę co innego ale nie będę się sprzeczał bo nie warto

Nieinteresujsie 2022-08-09 20:00:18

6.

A po drugie państwo K nie mają kundelka miłego wieczoru

Nieinteresujsie 2022-08-09 20:01:22

7.

I tu nie pisze że kundelek ma kolor czarny tylko pisze ze dwa czarne ze słowiańskiej proszę nauczyć się czytać ze zrozumieniem

Nieinteresujsie 2022-08-09 20:04:50

8.

Parę dni temu mój syn zaczął sie skarżyć ze biały kundelek właśnie tam zaczął na niego skakać i szczekać jak jechał rowerem , syn powiedział ze uciekł bo sie bał . tu nie chodzi tylko o psiaki z tamtąd bo gdzie sie nie spojrzy to biegają luzem . znam psiaka opisywanego jako reksiu bardzo fajny przyjazny pies . ktoś tu specjalnie awanturę robi

Jarząbek 2022-08-09 20:19:42

9.

PIES KOKOSA LATA PO CAŁYM MIESCIE TYLKO KOKOS NIE MOŻE BO SE POZAMIATAŁ HA HA HA CHOCIAŻ PIES TRZEZWY

Wędeczka 2022-08-09 21:14:52

10.

Pies który rzuca się na ludzi to pies Państwa K. ze spichrzowej. Jest to ciemnego koloru kundelek wielkości przed kolano. Po zgłoszeniu do straży miejskiej pani k prowadzała go na smyczy - ale to było tylko sporadycznie. Pies znów lata i zaczepia. Mam zdjęcia jak pies lata luzem i załatwia się na kwiaty posadzone przez urząd. W sobotę ( ok 3-4 tygodnie temu) do południa w centrum miasta pies ten zaatakował turystę który szedł z małym psiakiem, człowiek ten chyba nawet dzwonił na policję a jego żona robiła zdjęcia dla psa ze spichrzowej. Małe dwa czarne psiaki ze słowiańskiej też biegają i rzucają się na ludzi. Są to psy pani A.Z. Zrobić z tym porządek to zadanie (wyzwanie) straży miejskiej!!! Wszyscy wiedzą czyje to psy tylko straż miejska nie wie... Proszę zrobić zdjęcie jak pies lata luzem i pokazać dla straży miejskiej, czas zrobić z tym porządek. W końcu dojdzie do tragedii. Siedzą w domu i nawet psem nie potrafią się zająć.

Katarzyna.k. 2022-08-09 21:18:13

11.

Jak ja uwielbiam Reszel :) każdy widzi każdego ale swojej gęby juz nie . tyle zwierząt co lata luzem to hoho i co z tego ? Zaraz będzie trzeba koty na smyczy prowadzac bo są agresywne :) ptaki tez kupkaja na kwiatki i co ? Ludzie tez sie zalatwiaja gdzie popadnie , tu to widzę zawsze ktoś ma jakiś problem . z tego co wiem to ich pies jest podpalany za kolano jak macie zdjęcia to idźcie pokazcie a nie jakieś śmieszne forum zasmiecacie . a kok*** to widzę juz spory czas jak smiga i zawsze trzeźwy . to co wy wyprawiacie to się w głowie nie mieści . własnego życia to wy za groma nie macie . Lepiej zająć sie dziećmi puszczonymi luzem które w wieku 13-15 lat przeklinaja , palą papierosy , zaczepiaja inne dzieci zazwyczaj słabsze . oj czekam tylko kiedy Putin tu jakąś extra bombę rzuci i będzie spokój .

MJ 2022-08-09 21:38:19

12.

Bo to jest miejsce gdzie każdy każdemu obrabia pupe ! A co chodzi o dzieci to fakt dzisiejsza młodzież jest gorsza niż dorośli . widzę jak chodzą po 22:00 po mieście operują słownictwem takim ze glowa mała i są w tym miedzy innymi dzieci ze spichrzowej , ja nie wiem czym Ci rodzice są aż tak zajęci ze nie maja czasu na wychowanie .

piotr5 2022-08-09 22:02:38

13.

Lepiej chodzic z kolegami jak siedziec w oknie cały dzien i ludzi nagrywac panstwo KOK.....chyba prowadzicie jakąs firme monitoring z okienka ha ha ha

Wędeczka 2022-08-10 06:42:47

14.

No i temat patologi że Spichrzowej wrucił na forum ale faktycznie ta ulica zasługuje na miano Reszelskiego slamsu wstyd chodzić tą ulicą patologie widać na każdym kroku a najciekawszy jest widok jednego okna co za rozmach artystyczny chyba w widzie alkoholowym było ozdabiane a te dwie rodziny K i Ż o których tu mowa to może lepiej nic na ich temat nie mówić bo brak słów na takie patologie

ja 2022-08-10 06:56:24

15.

Z tego co ja widzę to tu wy zachowujecie sie jak patologia a Goska nagrywa ludzi i robi im zdjęcia to nic nowego cala jej rodzinka szurnieta jest , a żeby Anka pila ? Jakos tego nie widzę on tez chodzi trzeźwy sami szukacie lewych lematow , nie macie nic lepszego do roboty ?

Agnieszka 2022-08-10 07:48:57

16.

Dodam jeszcze tylko tyle jak jesteście odważni tu to pokazcie ze odwagę macie w sobie , podejdzcie i powiedzcie im prosto w oczy to co tu piszecie bo za plecami to i papieża można opisać ale w oczy to wy za grosz odwagi nie macie żeby powiedzieć

Agnieszka 2022-08-10 07:51:28

17.

Fakt kokos ostatnio trzeźwy jak świnia był ledwo na nogach stał żeby nie A to pewnie glebę by zaliczył a sama A to też raczej do trzeźwych nie można było zaliczyć

ja 2022-08-10 09:55:00

18.

ANKA TY MASZ TYLE SPRAW I JESZCZE CI MAŁO RAZEM Z MĘŻULKIEM POJDZIECIE WKONCU KIBLOWAC I SPICHRZOWA ODŻYJE POWINNI WAS NA TOLNIKI DAC DO STODOŁY

Wędeczka 2022-08-10 11:31:04

19.

Mnie nie interesuje co robią Ci ludzie ze Spichrzowej, interweniuje do służb reszelskich, aby zrobiły porządek z ich psem, psem rodziny K. ze spichrzowej i A.Z. ze Słowiańskiej. Z tego co wiem to ktoś miał odwagę zadzwonić do straży miejskiej i zgłosić problem psów latających bez kontroli. Gdyby więcej osób zgłaszało problem to może w końcu straż miejska zrobiłaby z tym porządek konkretnie... A po co mam tych ludzi zaczepiać na ulicy i zwracać im uwagę, wszyscy wiemy jak oni reagują na krytykę. Są od tego służby porządkowe, które powinny być konsekwentne.

Katarzyna.k. 2022-08-10 11:45:59

20.

Do nieinteresujsie jak jesteś osobą która nie za kolorów to Twój osobisty problem .Wiem że Gośka ma psa białego i wiem że nigdy nie biegał sam po mieście a jak już to zawsze jest koło domu i nieprawda że biega za rowerami i gryzie ludzi ogarnięcie się .Anka z Tomkiem mają dwa psy jeden z tego co wiem biega już teraz czasami bo już kilka kwitków dostali za to że sam biega niby uciekł z domu ...a tak naprawdę nie ma się czasu na spacery...

Maciek 2022-08-10 12:53:56

21.

Wy jesteście debile , tak chlaja ze szkoda slow a codziennie widzę ich trzezwych . zmiencie dilerów bo chu**** towar wam daje imbecyle Reszelscy

Bartek 2022-08-10 14:26:01

22.

Podpisuję się pod komentarzem wyżej....dziękuję,nie pozdrawiam. I tak zmieńcie towar popaprance

Daniel 2022-08-10 19:07:23

23.

Wygląda na to, że SM jest w Reszlu zupełnie niepotrzebna, skoro przerasta ich nawet interwencja w sprawie bezpańskich psów. Prawdę mówiąc, nie wiem, jakimi zasługami i interwencjami mogą się pochwalić, oprócz obstawiania lokalnych festynów i procesji.

Żanet Kaleta 2022-08-10 22:03:20

24.

Dilera to K powinien zmienić bo ten syf co zażywasz daleko cię nie doprowadzi a i alkohol co po tym sporzywasz nic dobrego ci nie da szkoda że w takiej patologi dziecko przebywa miejmy nadzieję że nie pujdzie śladem rodziców

ja 2022-08-11 05:07:21

25.

Ludzie ale nie przesadzajcie . Nie widzę ich ani pijanych ani naćpanych , dziecko zadbane i widać ze z kulturą . uważam ze dziecko nie powinno być tu ruszane

SylwiaJ 2022-08-11 06:17:43

26.

kanał na youtube spichrzowa tv trzeba założyć, bo fortuna przejdzie bokiem...

XmEn 2022-08-11 22:39:30

27.

Straż miejska jest tylko po to aby była,parę miesięcy temu był temat o psie z którym wychodzi młody chłopak przy Wojska Polskiego i ludzie się skarżyli a stał na trawniku koło Pana J...że straży,a Tomkowi dajcie spokój bo nie pojęcia tym bardziej nie ćpa...Chcesz to zapraszam face to face...

Daniel 2022-08-12 08:43:27

Komentarz

wróć do tematów forum

Thwaites - jak dobrać filtr, pasek i oleje do wozideł Thwaites?

Wozidła marki Thwaites od lat cieszą się świetną opinią na budowach - są zwrotne, solidne i dobrze znoszą intensywną eksploatację. Ale nawet najlepsza maszyna potrzebuje regularnej obsługi. Dobór odpowiednich filtrów, pasków oraz olejów to coś, co realnie wpływa na żywotność sprzętu, jego osiągi i… spokój operatora. Poniżej krok po kroku wyjaśniamy, jak podejść do tematu rozsądnie.

wiecej...

Reklama

Agencja ReklamowaMąka chlebowaMeble