wróć do tematów forum

Prywata Straży Miejskiej

Komentarz

kuba 26-05-2022 godz 13:50

Dzień dobry . Dziś byłem świadkiem prywaty straży tzw miejskiej . Przy ulicy spichrzowej zaparkowany, oznakowany VW będący na wypoazeniu straży . Nic nie byłoby w tym nadzwyczajnego , gdyby nie bagażnik wypełniony walizkami , a w środku siedziały 3 prywatne osoby . Chciałem zapytać się czy to jest w porządku podwozić ludzi służbowym autem , ale niestety funkcjonariusza nie było przy aucie. Rozumiem że paliwo jest drogie , ale to nie jest wytłumaczenie tak rażących nadużyć . Wg mnie powinny zostać wszczęcie postępowania dyscyplinarnego wobec funkcjonariusza . Dziękuję

1.

Około godziny 10.15 w dniu dzisiejszym, dwa samochody: samochód służbowy Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Reszlu oraz samochód Straży Miejskiej przewiozły dwie rodziny uchodźców z Ukrainy do Gminnego Ośrodka dla uchodźców w Reszlu przy ul. Rynek „ale niestety funkcjonariusza nie było przy aucie. ponieważ nosił ciężkie torby należące do przeprowadzanych osób. Proszę nie wyciągać pochopnych wniosków. Straż Miejska bardzo aktywnie uczestniczy w pomocy dla naszych gości z Ukrainy. Miedzy innymi wykonuje większość zadań dotyczących zapewnienia transportu osób i transportu pomocy rzeczowej. Urząd Gminy nie dysponuje innym samochodem dla tego te dodatkowe zadania stawiane są Strażnikom Miejskim. Dziękuje Strażnikom Miejskim za ich pomoc w realizacji moich zadań.

Krzysztof Iwanow 2022-05-26 15:39:45

2.

Przepraszam , ale z ulicy Spichrzowej do ul Rynek jest 20m przejściem przy Rycerskiej. 3 walizki to nie ciężkie torby .

kuba 2022-05-26 16:10:43

3.

Ty Kuba zanim coś napiszesz na tym forum, to może najpierw sprawdź informacje, a nie od razu afera, Ty plotkarzu, teraz przepraszaj, a nie jeszcze kąsaj.

Janusz 2022-05-26 16:23:03

4.

Za co mam niby przepraszać ? Auto SM jak i służba funkcjonariuszy jest opłacana z naszych podatków , które ostatnio wyraźnie wzrosły .

kuba 2022-05-26 16:29:54

5.

Wszystko, co przyjechało z Ukrainy, to z naszych i moich podatków, trzeba pomagać, a jak byśmy my Polacy, byli na ich miejscu, to co, byś zastanawiał się z czyich podatków ratują Twoje du..ę np. Niemcy, albo inni, zastanów się zanim coś napiszesz i trochę empatii, Twoje podatki nie są najważniejsze, bo to podatki nas wszystkich.

Janusz 2022-05-26 16:40:18

6.

Wszystko, co przyjechało z Ukrainy, to z naszych i moich podatków, trzeba pomagać, a jak byśmy my Polacy, byli na ich miejscu, to co, byś zastanawiał się z czyich podatków ratują Twoje du..ę np. Niemcy, albo inni, zastanów się zanim coś napiszesz i trochę empatii, Twoje podatki nie są najważniejsze, bo to podatki nas wszystkich.

Janusz 2022-05-26 16:41:10

7.

Jak Straż Pożarna ratuje życie ludzkie i mienie, to Ty Kuba też zastanawiasz się, że to z Twoich podatków, przecież Straż Pożarna jest na utrzymaniu Gminy, z Toich podatków, a jak Ciebie dopadnie nieszczęście i Straż Pożarna uratuje Twój tyłek, to co wtedy powiesz, no wymyśl coś sensownego, bo to będzie również z moich podatków, i co wtedy powiesz.

Janusz 2022-05-26 17:04:24

8.

Trochę żeś Pan się zagalopował . Nie mam nic do ukraincow ani do pomocy tym ludziom bo to co ich spotkało to z pewnością tragedia . Każdy ma swoją opinię na ten temat . Chodzi mi jedynie o wykorzystanie samochodu służb a Pan żeś zrobił że mnie ruskiego agenta . Powtarzam , z ulicy Spichrzowej do Rynek jest 20 m a w bagażniku były 3 walizeczki. Auto było pozostawione bez nadzoru a ludzie popakowani. Służyłem w pewnej formacji i uwierz mi że za takie coś ohooo głowy by leciały

kuba 2022-05-26 17:27:35

9.

Ludzie wypowiedzą się w tym temacie, wg mnie dałeś plamę Kuba, a teraz się wybielasz, daj już sobie spokój, tym głupim tłumaczeniom. Moja rada, najpierw sprawdź informacje, a dopiero wtedy podejmuj temat. Najlepiej jest od razu atakować, ciekawe ile Ty generujesz tych podatków, a może jesteś na garnuszku MOPSa i z naszych podatków.

Janusz 2022-05-26 17:59:20

10.

Pan wie do czego jest powołana SM ?

kuba 2022-05-26 18:27:04

11.

@kuba... bez obrazy, ale wracaj na pole siać rzepak, a przed dyskusją publiczną - nauka poprawnej polszczyzny i kultury . #słomaZbutów

SzegeSZege 2022-05-27 23:52:50

13.

Halina i tak trzymać....

Zofia 2022-05-30 09:42:31

15.

Wpis nr 13 ukryty . Heh cenzura wolności słowa

kuba 2022-05-31 16:03:23

16.

Sorry nr 12

kuba 2022-05-31 16:03:50

17.

No właśnie, czyżby administrator tej strony uważał, że jedynym źródłem wiedzy wszelakiej są jedynie słuszne i jedynie prawdziwe reszelskie wieści dziwnej treści ?????.

Zofia 2022-05-31 16:52:34

Komentarz

wróć do tematów forum

Thwaites - jak dobrać filtr, pasek i oleje do wozideł Thwaites?

Wozidła marki Thwaites od lat cieszą się świetną opinią na budowach - są zwrotne, solidne i dobrze znoszą intensywną eksploatację. Ale nawet najlepsza maszyna potrzebuje regularnej obsługi. Dobór odpowiednich filtrów, pasków oraz olejów to coś, co realnie wpływa na żywotność sprzętu, jego osiągi i… spokój operatora. Poniżej krok po kroku wyjaśniamy, jak podejść do tematu rozsądnie.

wiecej...

Reklama

Agencja ReklamowaMąka chlebowaMeble