wróć do tematów forum

Palene czarownicy

Komentarz

TED 17-08-2011 godz 14:11

Nie jestem mieszkańcem Waszego miasta. Mieszkam w przepięknym mieście a ponadto mamy mądrego Burmistrza. Z telewizji dowiedziałem się o inicjatywie Pana Burmistrza Reszla dotyczącej "uczczenia" palenia czarownicy poprzez niesmaczny spektakl. Jest to wstrętne. Jeżeli Pan Burmistrz nie ma innych pomysłów to niech zwróci się z tym do kompetentnych ludzi a nie czyni cyrku z historycznego nieszczęścia. A - jeszcze coś. Gratuluję tak negatywnej reklamy Waszego miasta. Opamiętajcie się.

1.

Widzę miłośnik Pani Radziszewskiej...Człowieku nie masz pojęcia na czym polega ten spektakl,to uczczenie okrągłej rocznicy śmierci Barbary Zdunk i zakończenie tych okropnych praktyk w całej Europie...¦więtujemy zatem zaprzestanie pomawianie niewinnych ludzi o czary.Spektakl zresztą odbywał się już wielokrotnie i nikomu to nie przeszkadzało,teraz z braku innych osiągnięć namieszała Pani minister,żeby podnieść swoje ego i się podnosi larum(jakie to prymitywy będą czarownicę palić)..Reszelacy rozumieją ideę tego przedsięwzięcia a opinie polit-poprawnych obcych mamy w nosie.

patriot 2011-08-17 16:25:07

2.

Do Pana TED: Po pierwsze: Czyli inscenizacja Bitwy pod Grunwaldem też jest wstrętnym i niesmacznym spektaklem czczącym mordowanie i zarzynanie się się mieczami na jakimś pastwisku? Po drugie: Inscenizacja jest organizowana nie przez Burmistrza a przez Miejski Dom Kultury i mieszkańców Reszla. Po trzecie: Tak jak napisał patriot to nie jest pierwsza taka inscenizacja i jeszcze nikogo wcześniejsze nie zgorszyły. Czemu teraz mają? Bo Pani Radziszewska tak powiedziała? Po czwarte: Gratuluję Tobie mądrego Burmistrza a Twojemu Burmistrzowi tak "mądrego inaczej" mieszkańca.

Jaaaaa 2011-08-17 16:41:01

3.

Jeśli chodzi o wypowiedĽ niejakiego TED mam jedno krótkie pytanie jak głęboko upośledzonym trzeba być,żeby w ogóle poddawać pod dyskusję publiczną (jak się okazało również polityczną) zwykłą lokalną atrakcję zorganizowaną przez mieszkańców? Widać Radziszewska (strach to napisać,ale lekarz z wykształcenia - pokroju Piechy i Kopacz jak sądzę) poszła śladami zboczonej Sowińskiej,która w dziecięcych maskotkach (dla przypomnienia Teletubisiach) szukała podłoża seksualnego. A do tych którzy mają to samo zdanie co Radziszewska i TED mam pytanie: chodzicie na drogę krzyżową?

Kętrzyn 2011-08-17 21:40:55

4.

Rozwijając myśl poprzednika - trzeba też zakazać procesji drogi krzyżowej. Nie dość, że czci zamordowanie człowieka to w dodatku nawołuje do antysemityzmu ;).

no-one 2011-08-18 19:19:57

5.

I to zamordowanie człowieka ze szczególnym okrucieństwem;)

Kętrzyn 2011-08-18 20:22:43

6.

I to zamordowanie człowieka ze szczególnym okrucieństwem;)

Kętrzyn 2011-08-18 20:23:01

7.

Czy stwierdzenie faktu,iż to Żydzi domagali się śmierci Jezusa jest antysemityzmem?nie siej propagandy.Czy jak powiem że Niemcy,zamordowali kilka milionów Polaków,to jestem anty-Niemcem? Oba fakty są prawdą,więc daj spokój z tym wymyślonym antysemityzmem..

patriot 2011-08-18 22:15:44

8.

Nie ma to jak kiełbasa przedwyborcza.Robmy swoje i nie zwracajmy uwagi na idiotów.

reszelos 2011-08-18 22:45:55

9.

jestem mieszkanka Reszla i szczerze mówią ze historia jest ważna i trzeba o niej mówić a to jest cześć historii naszego miasteczka i tak jak każdy zamek ma swoja legendę tak można powiedzieć ze to jest legenda Reszla bo przy rozmowach z innymi prawie każdy wspomina ten ostateczny sad a sama chciała .

myszka7575 2011-08-19 06:51:17

10.

Patriot, sprawa z Żydami i Jezusem jest może i prawdą, ale dla katolików. Dla niewierzących być już taka nie musi.

no-one 2011-08-19 14:59:29

11.

patriot, sądzę, że "nawoływanie do antysemityzmu" o którym pisze no-one to po prostu ironia, wynikająca z faktu, że Jezus był Żydem, więc ukrzyżowanie Żyda, jacyś idioci mogliby podciągnąć pod propagowanie antysemityzmu. Niestety na idiotyzmy minister Radziszewskiej nie da się zareagować w sposób poważny.

kazuarek 2011-08-19 17:42:47

12.

A jednak jeszcze nie wszyscy inteligentni ludzie wyginęli ;).

no-one 2011-08-19 18:09:18

13.

kazuarek,przyznasz że post nr.4 można interpretować na dwa sposoby,wybrałem ten drugi i wyszło jak wyszło...Sorry no-one,że się nie zrozumieliśmy...pozdrawiam:)

patriot 2011-08-19 19:43:06

14.

Ta Pani, która tak miesza to się chce pokazać bo wybory się zbliżają.... A ten ktoś kto pierwszą wiadomość napisał to widocznie jest z klubu tej Pani, i jak ktoś na kogoś napada to niech najpierw poczyta, dowie się czegoś więcej. Bo tylko na idiote wychodzi. Mam wielką nadzieję, że to nie ostatnia inscenizacja przez takich idio*ow. Pozdrawiam serdecznie

kraków 2011-08-21 19:27:23

Komentarz

wróć do tematów forum

Pudełka na torty - klucz do bezpiecznego transportu i eleganckiej prezentacji wypieków

Każdy, kto kiedykolwiek próbował przewieźć tort na przyjęcie, wie, że nie jest to zadanie łatwe. Nawet najstaranniej przygotowany wypiek może ulec uszkodzeniu podczas transportu, jeśli nie zastosujemy odpowiedniego opakowania. Pudełka na torty pełnią tutaj kluczową rolę – chronią kremowe warstwy, delikatne dekoracje i strukturę ciasta przed przypadkowym zgnieceniem, przesunięciem czy wilgocią.

wiecej...

Reklama

Mąka chlebowaMeble