wróć do tematów forum

KARETKA BEZ LEKARZA

Komentarz

AGATA 21-03-2011 godz 21:23

Nie jestem stałą mieszkanką Reszla, ale często go odwiedzam. Z przerażeniem i zszokowana czytam frywolne wpisy tutejszych forumowiczów poszukujących fryzjera, blacharza, kawiarni czy pieska w sytuacji gdy miejski POGOTOWIE RATUNKOWE i KARETKA obsługiwana jedynie przez kierowcę i sanitariusza nie ma LEKARZA !!!!!!!! To jakiś horror, jak parę tysięcy ludzi zgadza się na taką sytuację. Jak możecie spokojnie spać wiedząc, że w razie ciężkiej choroby czy wypadku przyjeżdża karetka z sanitariuszem, którego jedynym zadaniem i który jedynie potrafi sprawować fizyczną opiekę nad chorym w czasie transportu do szpitala, gdy tymczasem w Reszlu to właśnie ON robi za Boga i lekarza i to ON decyduje o Waszym życiu i śmierci i o zgrozo to ON autorytatywnie stwierdza czy chory jest "naprawdę chory", czy "nic mu nie jest",- bez podstawowych badań i nie mając o tym zielonego pojęcia !!!!! Tego o czym piszę nie wyssałam z palca, z tym się niestety spotkałam będąc ostatnio w Reszlu, (myślę, że i wielu z Was) chcąc skorzystać z pomocy lekarskiej w ciężkim przypadku chorobowym, gdzie wezwany dyżurujący sanitariusz od drzwi stwierdził, że chory nie jest aż tak chory by musiał korzystać z karetki pogotowia !!!!!! Chorego z zawałem serca dowieziono do Biskupca własnym samochodem bez pomocy lekarskiej w ostatnim momencie. Po otrzymaniu opinii lekarzy z Biskupca chcemy pozwać miasto i sanitariusza do sądu o odszkodowanie za straty moralne i zagrożenie utraty życia. Miasto jak zwykle zwali to na brak pieniędzy. Poniżej widziałam wpis gdzie ktoś z mieszkańców Reszla podważa zasadność utrzymywania przez miasto Straży Miejskiej. I bardzo słusznie, na tak małe miasteczko do utrzymania porządku wystarczy POLICJA, a pieniądze przeznaczane na Straż Miejską miasto KONIECZNIE powinno przeznaczyć na LEKARZA dyżurującego w POGOTOWIU RATUNKOWYM !!!!!!!!!!

1.

Równie dobrze możesz napisać, że przeraża Cię beztroskie życie mieszkańców Reszla w sytuacji, gdy w Japonii zginęło tyle ludzi a w Libii jest wojna. Że mieszkańcy są winni Twojemu przypadkowi, bo zamiast o pogotowiu piszą o innych, codziennych sprawach. Kogo obchodzi, że chcesz pozwać miasto? Pozywaj po prostu a nie się odgrażasz, że pozwiesz.

gość 2011-03-21 22:11:02

2.

Dla AGATY, to że w karetce nie ma lekarza jest szok. Ale takie są realia i nie do końca jest tak, że nie udzielą pomocy sanitariusz - ratownik. Byłam pacjentką i naprawde potraktowano mnie bardzo powaznie - włącznie z odwiezieniem na oddział ratunkowy w Kętrzynie. Byłam badana przez pięciu lakarzy róznych specjalizacji. Zdiagnozowana , udzielono mi naprawdę fachowej pomocy. Jestem im bardzo wdzięczna tym bardziej że nie zdarzyło się to jeden raz i moje dolegliwości powtarzały się. Za kazdym razem traktowano mnie bardzo odpowiedzialnie. Dziekuję.

Kryska 2011-03-22 08:39:37

3.

ja też ostatnio wołałam karetkę do chorego,kiedy zawieĽli go do szpitala, wypisali go po 4 dniach z tymi samymi objawami, musieliśmy własnym samochodem zawieĽć chorego do Biskupca gdzie postawili diagnozę o zapaleniu płuc, i powiedzieli że jeszcze kilka dni i by było po chorym. Dlatego dobrze pani Agata pisze, niech ktoś się za tą sprawę weĽmie

2011-03-22 09:45:25

4.

Starostwo powiatowe w Kętrzynie realizuje swą politykę zmierzającą do zlikwidowania w Reszlu wszystkiego .Zamknięto szpital ,pogotowie ,czas na szkoły .Pan starosta już drugą kadencję uprawia radosną działalność i buduje kosztem Reszla metropolię w Kętrzynie .

RESZELANKA 2011-03-22 10:11:42

5.

Dlatego uważam ,że taki wytwór jak starostwa są bez sensu.Dać te pieniądze Gminom i już sobie lepiej poradzą.Tak to tylko utrzymuje się tych darmozjadów.

anka 2011-03-22 10:52:53

6.

Niestety to gorzka prawda,o nas -mieszkańców Reszla nikt nie dba-ani starosta,ani radni!!!Najlepiej wszystko zamknąć i niech tylko oni mają ciepłe posadki.Reszta się nie liczy!Mieć taki szpital i pogotowie i to wszystko zlikwidować-bezmiar głupoty!!!

korakora 2011-03-22 11:05:59

7.

Po pierwsze w karetkach jezdza tylko ratownicy medyczni (tak jak w calej Polsce) o co pretensje prosze zglaszac bezposrednio do ministerstwa zdrowia bo to ich ustawa. Po drugie czesto sie zdarza ze ludzie wola sami zawiezc pacjenta do innego miasta niz karetka do Ketrzyna i to jest ich wybor.Po trzecie jak sie nie wie kto co jak i dlaczego to leoiej nie zabierac glosu bo mozna sie tylko osmieszyc jak pani Agata.

klarka 2011-03-22 11:21:32

8.

co prawda nie jestem ginekologiem ale chętnie zajrzę... !!!!!!!!

I tak nie znacie ;P 2011-03-22 11:25:53

9.

mamy dobrych radnych w powiecie,wszystko będzie o.k.

2011-03-22 14:07:35

Komentarz

wróć do tematów forum

Pudełka na torty - klucz do bezpiecznego transportu i eleganckiej prezentacji wypieków

Każdy, kto kiedykolwiek próbował przewieźć tort na przyjęcie, wie, że nie jest to zadanie łatwe. Nawet najstaranniej przygotowany wypiek może ulec uszkodzeniu podczas transportu, jeśli nie zastosujemy odpowiedniego opakowania. Pudełka na torty pełnią tutaj kluczową rolę – chronią kremowe warstwy, delikatne dekoracje i strukturę ciasta przed przypadkowym zgnieceniem, przesunięciem czy wilgocią.

wiecej...

Reklama