wróć do tematów forum

Brawo Panie Burmistrzu, Dziekujemy

Komentarz

KrotkiUj 28-06-2026 godz 16:10

Szanowny Panie Burmistrzu, chciałbym serdecznie podziękować za decyzję o wprowadzeniu parkomatów na terenie miasta Reszel. Uważam, że jest to bardzo potrzebna i rozsądna zmiana, która przyczynia się do poprawy organizacji ruchu oraz zwiększa dostępność miejsc parkingowych dla mieszkańców i osób odwiedzających nasze miasto. Dzięki rotacji pojazdów łatwiej znaleźć wolne miejsce, co pozytywnie wpływa zarówno na komfort kierowców, jak i estetykę oraz funkcjonowanie centrum Reszla. Cieszy mnie również, że miasto podejmuje działania zmierzające do uporządkowania przestrzeni publicznej i egzekwowania obowiązujących zasad. Mam nadzieję, że przepisy dotyczące parkowania będą konsekwentnie przestrzegane przez wszystkich użytkowników dróg, a przypadki ich łamania będą spotykały się z odpowiednimi sankcjami przewidzianymi przez prawo. Równe traktowanie wszystkich kierowców oraz skuteczne egzekwowanie przepisów sprzyjają budowaniu kultury wzajemnego szacunku i odpowiedzialności. Dziękuję za podejmowanie działań służących rozwojowi naszego miasta oraz poprawie jakości życia jego mieszkańców. Życzę Panu oraz całemu Urzędowi Miasta dalszych sukcesów w realizacji kolejnych inicjatyw na rzecz Reszla. Z wyrazami szacunku, Mieszkaniec

1.

Wytrzyj brodę, kochanieńki i otrzep kurz z kolan.

HaloHans 2026-06-28 17:14:52

2.

Już mi, jak innym, dzisiaj posty wycięło. Jednak ponowię pytanie.. Jak tam referendum?:). Gdzie są ci mityczni ludzie :). Może kolega ten o pism do konserwatora podrzuci info.:) :)

luty 2026-06-28 21:56:49

3.

Tak czułem, że na anonimowym szczekaniu w internecie w sprawie referendum się skończy :D.

no-one 2026-07-02 23:53:08

4.

szczekają to co najwyżej pieski na smyczy władzy, które wolą nie wiedzieć, co się dzieje

fircyk 2026-07-03 13:07:44

5.

Brawo, Radni... Choć tym razem trudno mi zrozumieć Wasze decyzje. Czy przyznawanie tytułów i medali zasłużonym dla Reszla nie powinno być wyjątkowym wyróżnieniem, poprzedzonym głęboką refleksją? To odznaczenie ma swoją rangę i powinno być przyznawane osobom, których zasługi nie budzą wątpliwości. Dlaczego właśnie Chór Świętolipski? Być może warto było jeszcze poczekać, aby jego dorobek obejmował dłuższy okres działalności. Kandydatura pana Szypulskiego również skłania do pytań. Czy poza pełnieniem funkcji burmistrza, za którą otrzymywał wynagrodzenie, podejmował działania wykraczające poza obowiązki na rzecz mieszkańców i gminy? Trzecia kandydatura – pan Luchowski – także budzi moje wątpliwości. Czy tak szybko zapomina się o nieciekawych sytuacjach z przeszłości? W mojej ocenie osoby wyróżniane takim odznaczeniem powinny cechować się przejrzystością i nieposzlakowaną opinią. To oczywiście moje osobiste zdanie. Uważam, że takie wyróżnienia powinny łączyć mieszkańców i być przyznawane osobom, których dorobek jest powszechnie uznawany i nie budzi większych wątpliwości.

Fago 2026-07-09 13:34:28

6.

zgadzam się z poprzednim postem to prawda na medal zasłużony to trzeba naprawdę zasłużyć a nie spełniać wyborcze obietnice.

beta 2026-07-13 09:55:15

Komentarz

wróć do tematów forum

Mini ciągniczek ogrodniczy czy kosiarka samojezdna - co sprawdzi się lepiej na większej działce

Właściciele większych działek prędzej czy później stają przed tym samym dylematem: zainwestować w kosiarkę samojezdną, czy od razu postawić na mini ciągniczek ogrodniczy. Na pierwszy rzut oka oba rozwiązania wydają się realizować to samo zadanie - koszenie trawy - ale w praktyce różnią się na tyle mocno, że wybór niewłaściwej maszyny potrafi się mścić przez kolejne lata użytkowania.

wiecej...

Reklama

Agencja ReklamowaMąka chlebowaMeble