wróć do tematów forum

BLUES-FOLK MEETING ZAMEK RESZEL 2011

Komentarz

Organizatorzy 06-05-2011 godz 10:26

W TYM ROKU WIELE NIESPODZIANEK - REZERWUJCIE TERMIN !! 22-23.VII.2011 Gwiazdy, ktore potwierdziły już swoją obecność: 22.VII EASY RIDER CREE z Sebastianem Riedlem Więcej informacji już niebawem. Serdecznie zapraszamy

1.

Super ten Riedel,to syn Ryśka.To może być fajny koncert.Brawo dla organziatorów.

sanczo 2011-05-07 21:36:11

2.

22. VII - CREE oraz EASY RIDER, 23.VII - KRZAK oraz..... dowiecie sie niebawem

Organizatorzy 2011-05-07 22:31:12

3.

Panie i Panowie - 23.VII zaraz po koncercie grupy KRZAK - JEDYNA W SWOIM RODZAJU-PANI MARTYNA JAKUBOWICZ !!!

Organizatorzy 2011-05-11 07:35:49

4.

Brawo Kamil ! Wszystkich wykonawców bardzo lubię,najbardziej cieszę się jednak z koncertu Martyny Jakubowicz/masz zupełną rację,że jest "jedyna w swoim rodzaju",prawdziwa Dama polskiego bluesa...Pozdrawiam i dzięki za pracę przy organizacji tej wspaniałej uczty z tak zacnymi wykonawcami.

patriot 2011-05-11 11:07:41

5.

Dziekuje bardzo, ale ja tu sam nie dzialam, a na gratulacje przyjdzie jeszcze czas - po festiwalu - mam nadzieje , ze wszyscy bedziecie Panstwo zadowoleni i mam tez nadzieje, ze nasze piekne miasto odwiedzi duzo turystow z tej okazji !!! Taka jest idea tej akcji - muzyka, festiwal oczywiscie, ale ma to zachecac do przyjazdu do Reszla!!! :) Niestety pojemnosc dziedzinca zamkowego jest taka jaka jest i prosze pamietac, ze ilosc miejsc bedzie ograniczona iloscia biletow na festiwal.

Organizatorzy 2011-05-11 12:08:44

6.

Wielka szkoda,że nie będzie koncertów na Rynku.Orlik nie jest dobrym miejscem. Prawdziwy klimat mają właśnie ryneczki, a w Reszlu mamy wprost cudny.Dlaczego to co bardzo dobre niszczymy.Doceńmy w końcu to co mamy.Proszę słuchać tych co mają o tym pojęcie, a nie tych co nie mają żadnego.Jako reszelance zależy mi na klimacie tego miasta,ale wladze są innego widać zdania i bardzo Ľle.Proszę przemyśleć.Szkoda tych imprez.

anka 2011-05-12 07:50:33

7.

Anka, ale to chyba nie do nas z tym problem, aczkolwiek popieram Cie bardzo. idea byla taka aby festiwal odbywal sie rownoczesnie na Rynku i dziedzincu zamkowym. Nie dostalismy niestety na to zgody. Na rynku mialy odbywac sie koncerty darmowe mlodych zespolow polaczone z konkursem, a w zamku koncerty gwiazd. Niestety nie udalo sie, ale moze w przyszlym roku...kto wie... ;)

Organizatorzy 2011-05-12 09:41:12

8.

Wiem,że nie do WAS,ale boli,że ludzie oświeceni,nie czuja w tym wszystkim życiowego bluesa.To są błędy,których nie powinno być.Mając tak wspaniałych ludzi od kultury w Reszlu wykonuje się takie złe decyzje.Może warto ich zapytać co o tym sądzą.Kto pyta nie błądzi.

anka 2011-05-12 17:25:41

9.

Anka, sama wiesz i ja wiem, ze ta polemika nic nie da. To ludzie wybrani w demokratycznych , wolnych wyborach i w mysl tego reprezentuja wiekszosc. Cieszmy sie tym co mamy, cieszmy sie z pieknego Reszla. Trzeba tez pamietac, ze na pewne sprawy niestety nie mamy wplywu i miec nie bedziemy. Nie znam uzasadnienia wycofania imprez z rynku i dlatego nie bede sie wypowiadal na temat osob decyzyjnych. Jedno jest pewne, ze szkoda tej "ucieczki" z rynku. Poza tym cale spoleczenstwo ma wolna inicjatywe i tak naprawde czy to sportowo, muzycznie czy plastycznie - kazdy z nas moze cos zorganizowac. Najbardziej boli bycie ignorantem.

Organizatorzy 2011-05-12 17:40:54

10.

Dodam jeszcze tyle: EASY RIDER, CREE, KRZAK, MARTYNA JAKUBOWICZ - ciezko bylo z wolnymi terminami nie wspominajac o kosztach, ale wystarczylo pare slow o naszym pieknym Reszlu, jego klimacie i atmosferze + kilka zdjec z ubieglorocznego festiwalu. Cieszmy sie!!! Dojdzie do tego promocja miasta w ogolnopolskich mediach, internecie - same plusy!!! pozdrawiam i zapraszam z calego serca. To bedzie piekne wydarzenie!!

Organizatorzy 2011-05-12 17:46:29

11.

Fajnie ,że Reszel ma kilka osób pozytywnie zakręcownych w innym przypadku takiej imprezy jak i innych by nie było.Dziwi mnie tylko fakt ignorancji nas jako mieszkańcow.Komu mogą przeszkadzać takie imprezy.Bez przesady.Trochę wyrozumiałości, a jak nie to też jak scenę,niech się przeniosą na obrzeża miasta.

anka 2011-05-12 20:19:40

12.

Wielki plus dla Was za organizację i wysiłek jaki trzeba w to włożyć, ale jeszcze większy minus dla włodarzy za głupotę, jaką jest wycofanie imprez z rynku. Zamiast oferować turystom jak najwięcej, by zostawili u nas jak najwięcej kasy, tu chyba w ogóle się o nich nie myśli... Szkoda...

4String 2011-05-12 20:57:40

13.

OK. Umowmy sie, ze to byl ostatni post krytykujacy czy narzekający :) Naprawde nie ma najmniejszego sensu. Prawie 14 lat nie mieszkam w Reszlu. Niestety malo kto docenia walory tej spolecznosci, miejsca, klimatu i mozliwosc dopoki tego nie straci. Wiem tez, ze czasami jest lepiej, latwiej , przyjemniej, a czasami ciezko, a wrecz tragicznie. I jeszcze raz powtorze nie znam oficjalnego stanowiska Wladz miejskich w sprawie przeniesienia imprez z rynku, nie krytykuje, ale takze nie popieram tej decyzji. Spokojnie, bez negatywnych emocji - idzie lato, optymizmu troche :)

Organizatorzy 2011-05-12 21:14:37

14.

Emocje muszą być,bo są wtedy konstruktywne.Może ktoś przemyśli,że podjął niewłaściwą decyzję.Zawsze można to zmienić,aby było lepiej.Ja również czekam na lato.Liczę na bluesowy klimat.

anka 2011-05-13 15:35:01

15.

Macie swoich radnych - wystarczy zapytać co stało za decyzją, albo wybrać się na posiedzenie Rady (jest otwarte) czy do Burmistrza. Póki co mamy biadolenie i zarzuty. Kamil - duży plus dla bluesowej ekipy za zapał. Nie zapomnijcie o plakatach i małym szumie w lokalnych mediach i będzie dobrze!

kilo 2011-05-14 14:35:08

16.

Wszystkich zainteresowanych bardzo prosze o rezerwacje biletow. Prosze wysylac maile na kamil@blues.reszel.pl pozdrawiam

Organizatorzy 2011-06-21 09:44:09

17.

wszystkich zainteresowanych prosze o rezerwowanie biletow. Prosze wyslac maila na ares kamil(malpa)blues kropka reszel kropka pl

Organizatorzy 2011-06-21 09:45:37

Komentarz

wróć do tematów forum

Pudełka na torty - klucz do bezpiecznego transportu i eleganckiej prezentacji wypieków

Każdy, kto kiedykolwiek próbował przewieźć tort na przyjęcie, wie, że nie jest to zadanie łatwe. Nawet najstaranniej przygotowany wypiek może ulec uszkodzeniu podczas transportu, jeśli nie zastosujemy odpowiedniego opakowania. Pudełka na torty pełnią tutaj kluczową rolę – chronią kremowe warstwy, delikatne dekoracje i strukturę ciasta przed przypadkowym zgnieceniem, przesunięciem czy wilgocią.

wiecej...

Reklama